"Стяуа" и "Партизан" (Белград) направиха 1:1 в първи мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Двубоят се игра пред празни трибуни на стадион "Арена Букурещ" заради наказание на румънските "армейци". Валери Божинов започна като титуляр за сърбите, но се контузи още в средатат на първото полувреме и бе заменен. 

Другият българин в тима на "гробарите" - Иван Бандаловски, изобщо не пътува за Румъния заради травма. Без тях "Партизан" постигна добър турнирен резултат, но ще трябва да се потруди още, за да стигне до последния плейоф за груповата фаза на турнира. Любопитно е, че през миналата година "Лудогорец" последователно преодоля и двата балкански гранда по пътя към големите мачове и пари.

На "Арена Букурещ" снощи защитникът Мирослав Вуличевич откри в 62-ата минута, а в последните минути "Стяуа" натисна и изравни чрез Варела в 80-ата. Двата отбора направиха открит сблъсък с много голови ситуации, включително по една 100-процентова при 1:1.

Друг отбор с българско участие - казахстанският "Астана", завърши 0:0 във Финландия срещу ХИК (Хелзинки). Реваншът е идната седмица. Старши треньор на "Астана" е Станимир Стоилов, който отново може да сътвори история за столичния клуб, ако продължи напред. Класиране за следващата фаза означава участие най-малко в груповата фаза на Лига Европа.