Слухове за iPhone 6 всякакви, но ако се вярва на френския сайт Nowwhereelse.fr той ще е толкова тънък, че направо ще може да си почистите зъбите с него, пише Yahoo.
Според снимките iPhone 6 ще е с 4,7-инчов дисплей и леко заоблени краища. В интернет отдавна вървят слухове за размера, но се прогнозира пускането и на 5,5-инчов вариант. Според Nowwhereelse.fr снимките са автентични, защото идват от служител на китайската компания Foxconn, в чийто заводи се произвежда iPhone. От тях се вижда, че екранът е разтегнат почти до рамките на корпуса, а в противовес на модата, установена от iPhone 4 насам, неговите краища са заоблени, а не ръбати.
По всяка вероятностiPhone 6 ще бъде представен официално през септември. Другот сигурно нещо е, че дисплеят му ще е с покритие от сапфирен кристал, като така ще е устойчиво на надраскване. Този материал се използва за направата на стъклата на скъпите ръчни часовници. Вероятно 5,5-инчовият вариант на суперфона ще отпадне поне в началото, защото в завода в Меса, Аризона, няма достатъчно производство на материала.
Актуалният флагман на Apple - iPhone 5s, е най-продаваният смартфон в света през февруари, като апаратът държи първенството шести пореден месец, показва изследване на компанията Counterpoint Technology. На второ място се нарежда iPhone 5c, третото и четвъртото си споделят Samsung Galaxy S4 и Samsung Galaxy Note 3.
Според компанията и през февруари Samsung запазва лидерската си позиция с най-много продадени смартфони в света с пазарен дял от 27,9%. Apple е втори с 16,5%.
В топ 10 с дялове между 2% и 5% се нареждат Huawei, LG, Lenovo, Xiaomi, Nokia, HTC и Sony.