Най-активният руски политик в социалните мрежи и най-острият критик на Запада - това е вицепремиерът Дмитрий Рогозин. Миналата нощ той отново изненада своите над 215 хиляди последователи в Twitter:

"Ако си мислите, че благодарение на вашите визови санкции, сте се освободили от мъката да видите у вас мен и моите колеги, то искам да ви уверя, че руският военнопромишлен комплекс има редица други начини да се придвижва по света - освен екскурзиите с туристическа виза"

Само Рогозин знае какво е имал предвид, но потребителите в социалните мрежи разчетоха изказването му като шеговито и заканително напомняне за руските танкове.

Това не е първата шега с военен привкус, която руският вицепремиер споделя. На 17 март той съобщава, че "Руската федерация по стрелба е готова да открие в Крим свой филиал и учебен център".

След като посети анексирания полуостров, Рогозин публикува своя снимка с надпис: "Крим е наш - Basta!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 28 декември пък реши да поздрави приятелите от НАТО със снимка на бойна ракета, Снежанка и Дядо Мраз.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 1 април руският вицепремиер сподели остроумието си по друг повод:

"В НАТО решили да замразят сътрудничеството си с Русия до юни и го съобщиха на 1 април. Миналия път (през 2008) мръзнаха три месеца и до декември се размразиха. Какво да кажа: студена война е, ето - мръзнат".

На 23 март, дни след анексирането на Крим, Дмитрий Рогозин обеща в Twitter да заведе през лятото децата си в Севастопол, Керч, Херсонес - "тези паметници на руската слава".

На 18 март - денят, в който Владимир Путин подписа присъединяване на Крим към Руската федерация, Рогозин написа:

"Днес е най-важният ден в моя живот. Ден на възраждане на националното самосъзнание. Гордея се с народа си, Родината и своя президент".

Дмитрий Рогозин бе посланик на Русия в НАТО от 2008 до 2011 година, когато зае поста на вицепремиер, отговарящ за военнопромишления комплекс. Той е включен в списъка със санкции и на САЩ, и на ЕС.