Капитан на риболовен кораб е паднал зад борда снощи в залива на Поморие. Спасителни екипи продължават да го издирват без резултат. Това обяви пред Клуб Z шефът  на Морска администрация кап. Живко Петров.

Издирваният моряк се казва  Емануил Масларов и е на 35 години. Той е потомствен рибар.

Сигналът за инцидента на кораба "Одесос", който е с 5-членен екипаж, е подаден в 20,45 часа. Малко преди това Масларов е излязъл на палубата и не се е върнал. Колегите му излезли да го потърсят и след като не са го намерили са подали SOS сигнал.

Спасителният катер на Морска администрация е потеглил веднага към мястото на инцидента, което е на 6 километра от Поморие. На сигнала се е отзовала и моторница на Гранична полиция. Пристигнали са буквално 20 минути по-късно, но не са намерили падналия в морето капитан, обясни Петров. Според него моряците на "Одесос" не са чули никакъв вик за помощ, което подхранва съмненията, че капитанът е потънал веднага. 

По време на инцидента морето е било сравнително спокойно, със съвсем слабо мъртво вълнение, уточниха от Морска администрация.

В момента водата на Черно море е около 10 градуса и шансовете да оцелее човек при такава температура чисто теоретично са около 3 часа, обясни шефът на Морска администрация. Според Петров вече е почти невероятно изчезналият моряк да бъде намерен жив. Масларов е бил по гащеризон и без спасителна жилетка.

Преминаващите в района кораби са предупредени за инцидента, ще продължим претърсването и на брега до края на деня, каза още кап. Петров пред Клуб Z.