В английското кралско семейство се задава нова сватба - на принц Хари и любимата му Кресида, съобщиха британски медии.

"Имаше семейна среща, на която бе обсъден техният годеж. Новините ще бъдат съобщени по-скоро, отколкото хората очакват", съобщил под секрет източник от семейството на Кресида Бонас. "Хари и Кресида ще се оженят. Всичко върви по план. Сватбата е въпрос единствено на време", потвърди и приятел на 25-годишната танцьорка.

Слуховете за наближаващия годеж между рижия принц и русата хубавица се задълбочиха рязко, след като Кресида Бонас за пръв път го придружи на официално събитие преди месец. Дъщерята на модела от 60-те години Мери Гайе Кърсън и бизнесмена Джефри Бонас бе снимана как прегръща нежно Хари, без да се стеснява от присъстващите. Съвсем доскоро двамата пазеха връзката си в тайна и дори пристигаха на партита поотделно. Този път обаче им личеше, че са доволни да бъдат снимани заедно.

Приближени до двойката издават, че принцът има сериозни планове да заведе половинката си през лятото в имение на кралското семейство в Шотландия. Това ще бъде нейна първо официално гостуване в къща на семейството на Хари и е твърде вероятно Кресида да има близка среща с височайшата му баба - кралица Елизабет II. 

Визитата в този имот в Хайландс, Шотландия, се приема като един от най-достоверните признаци за предстоящ годеж. Кейт Мидълтън и нейните родители също бяха любезно поканени да се присъединят към принц Уилям по време на частен лов през октомври 2010 г. Годежът на Уилям и Кейт бе обявен следващия месец.