"Ако някой се е познал като медия-бухалка на газов посредник, нямам никаква вина."

Това коментира пред журналисти след официалното откриване на участъка Белокопитово - Каспичан министър-председателят Бойко Борисов във връзка с информация, че НАП проверява в. „Сега” след негова критика.

„Учудвам се, че някога съм критикувал вестник „Сега”. Ако вие ми донесете написано, че аз съм казал за вестник „Сега” каквото и да било, освен че на Христо Комарницки ми харесват карикатурите, аз ще отида на крака във вестник „Сега” с букети цветя за всички журналисти”, заяви премиерът, цитиран от "Фокус".

„Ако някой случайно се е познал като медия-бухалка на газов посредник, който благодарение на мен загуби бизнеса си, който е около 200-300 млн. лева на година... За 20 години това са няколко милиарда лева. Благодарение на моята политическа воля махнахме трите посредници между Русия и България. Три посредника имаше за газ. Ако някой се е разпознал там, аз нямам никаква вина", посочи министър-председателят.

"Много уважавам вестник „Сега” и ако са се разпознали в това, съжалявам - аз никога не съм ги споменавал. Карикатурите на Христо Комарницки – той си вади вече 15-16 години хляба с мен”, уточни Борисов.

Той поясни още, че ако някой се е разпознал за медия-бухалка на газов посредник и си изкарвали парите от повишаването цената на тока между източника и потребителя, също трябва да си каже.

„Кълна се, че научих от Владислав Горанов, като го питах сутринта каква е тази проверка, той ми каза, че е на всички печатни издания. Да ходя аз да правя глупости на вестник „Сега” и да им правя проверки!? Съжалявам, че може дори да го допуснат. Не съм имал предвид тях, но ако са се разпознали, да дойдат да питат така ли е”, коментира още Борисов.