Община Пловдив няма да променя наредбата, която регламентира как се стопанисва Античният театър. Съобщението бе направено лично от кмета Иван Тотев десет дни след като градът преживя шумния 50-годишен юбилей на бизнесмена Георги Самуилов. В нощта на 25 срещу 26 юли до малките часове пловдивчани слушаха наздравиците на празнуващите и хитовете на Глория, Васил Найденов и "Акага". 

На следващия ден зам.-кметът Стефан Стоянов коментира, че общината е била подведена и била издала разрешение за фирмена промоция и благотворителен концерт, които трябвало да завършат до 23 часа. Освен, че продължило до 3 часа сутринта, събитието скандализира пловдивчани и с още един факт - в полицията са били подадени четири сигнала за нарушаване на обществения ред, но патрулите не са наложили нито една глоба на празнуващия. 

Стоянов се ангажира пред Нова телевизия наредбата да бъде променена и да не може Античният театър да бъде използван за каквото и да било. 

Античният театър трябва да бъде само за културни събития“, коментира тогава зам.-кметът Стефанов и пое ангажимент да повдигне темата в Общинския съвет. 

Днес обаче кметът на Пловдив Иван Тотев не видя нищо нередно в случая.

"Какво означава частно парти на Античния театър? Имаме тарифа, имаме наредба, която регламентира използването на тази сцена  и тя е спазена. Ние имаме и сватби. Не мисля, че тук в случая има нещо, което да ни кара да променяме наредба или концепция", каза Тотев. 

Според него имало проблем единствено с шума, но за него отговаряла друга наредба. Още преди седмица Клуб Z публикува извадка от наредбата на Общинския съвет, която разрешава наемането на древния театър за абсолютно всичко:

Ето ценоразписа за Античния театър.

За провеждане на мероприятия – на ден – 2400 лева

За репетиции или изграждане на сценични декори – на ден – 1200 лева

За провеждане на мероприятия от държавни културни институти – на ден – 720 лева

За репетиции или изграждане на сценични декори от държавни културни институти – на ден – 360 лева

За провеждане на ритуали по сключване на граждански брак – 1000 лева

Цените са без ДДС.

Ограничения, както виждате, няма. Всеки може да наеме Античния театър за каквото пожелае, дори и за курбан. И след вълната от възмущение, нещата ще останат непроменени.