Какво значение има дали ПМ дава сигнал до държавни институции, или НАБЧ.

Нашите действия от една година, на собствени разноски сме картирали дивакуващите, внесли сме от една година писма до всички ионституции, се нарича поръчка.

Ние сме регистрирани като сдружение с нестопанска цел. Така че нашето не е поръчка категорично. От една година се опитваме да събудим общестеното мнение.

Не мога да отговарям за държвата защо сега е реагирала, тъй като аз съм част от държавата - гражданин. Така че ако въпросът е защо институциите не са реагирали, моля ви, обърнете се към тях. Не мога да отговарям тъй като не съм държавен служител, не съм и държавна институция.

Страх - от хора, които са приели, че ползването на чуждото е напълно нормално в нашата държава; страх - от хора, които са приели, че те са гурувците на опазването на околната среда, страх от това, че много отдавна е поставено условие в нашата държава да се създадат нови - успоредни на циганските гета. Защото правилата са едни и същи. Както държавата си затваряше очите в циганските гета, че има безработица, че няма образование, че има глад и оттам нататък да се оправят както могат, по същия начин и тука искаме да ходим безплатно на море. 

На тази част от насенението вмениха й правото да ходи по чужди територии и да прави каквото си иска.

Същите тези хора протестират срещу всяко разрешение на архитект за изграждане на огради от морска община. 

Първият проблем е, че собственикът трябва да може да се разполага с имота и да може да прави на него това, което му разрешава законът. Ако това нещо бъде допуснато, единият проблем е заминал. Всеки ша знай, че там има частен имот. 

Вторият проблем - общинските имоти са на разпореждане на общината. Ми тези хора да бяха отишли да пипитат в общината Ний може ли тука да са разположим. 

Няма как да има закон

А, нененене, той от дядо Боже беше запален.

Ама те едни хора ходят там по морето и нарочно палят пожари. 

Може да имат много причини да правят това

- Ма може, бе, може, бе. Може и от Ал Кайда да са, знам ли. Но не и тези, които палят най-редовно. То те са изключени.