Христо Стоичков ще играе в благотворителен мач в село Дудещ Век - "столицата" на българите в румънската област Банат, съобщава днес в. "Адевърул". Двубоят е на стадиона, носещ името на Камата.

Двубоят е на 15 август, а средствата ще бъдат дарени на Касандра Ротариу - осиновена дъщеря на Йосиф Ротариу, бивш национал на Румъния, играл няколко пъти срещу Стоичков. Момичето има нужда от няколко операции.

Едни срещу други ще се изправят приятели на Стоичков и Ротариу - величия от близкото минало на двете съседни държави. От Румъния личат имената на Белодедич, Лупу, Балач, Камътару, Бъбан, Велча, Бълаче, Транду...

Христо Стоичков дойде за първи път в Дудещ Век през 2013 г., за да участва в демонстративен мач по откриване на стадиона, на който играе местния "Победа".

"Изключително щастлив съм, че стадионът се казва Христо Стоичков. Това е знак, че българите в чужбина знаят как да пазят ценностите. В селото в Румъния се намира първият стадион, който носи името ми. Искам играчи като Хаджи или Попеску да имат стадиони, които да носят техните имена. Джика Хаджи би могъл да има стадион и в България, защото е с български корени", каза Стоичков, цитиран от "Адевърул".