Десетки хиляди меломани от всички краища на България днес ще хванат пътя за Бургас, за да видят и чуят утре вечер Роби Уилямс на Спирита. Британският певец излиза на сцената в първата вечер на фестивала – 7 август. Днес, ден по-рано, фестивалната зона на плажа вече е затворена – така ще бъде до 9 август.

Най-евтино пътят до Бургас излиза, ако се организирате с приятели да стигнете дотам с автомобил – а най-бързо е да пуснете въпрос във Фейсбук ще пътува ли някой за концерта, за да се присъедините към него. От местната община твърдят, че са осигурили допълнителни места за паркинг, но и в крайните квартали пред блоковете има предостатъчно места за колата ви.

На 7 август няма да има синя зона по „Демокрация“, в участъка между „Цар Симеон“ и „Богориди“. Там може да се паркира безплатно. Двете крайни ленти на „Булаир“ – от „Фотинов” до „Цар Симеон” – също ще бъдат разрешени за безплатно паркиране. Община Бургас препоръчва да се използва и общинския паркинг на ул. „Гурко” – срещу ниска такса.

БДЖ пуска и специален влак – EnterTRAIN, по името на турнето на Роби Уилямс. Тренът има специално разписание на 7 и 9 август. Билетите са с намалена цена за притежателите на билет за „Спирита“.

След като оставите автомобила или слезете от влака, най-достъпно е да стигнете до Централния плаж с градския транспорт, а най-ентусиазираните могат да пробват и пеша.

В дните преди и по време на фестивала движението в Бургас ще бъде реорганизирано. От 4 до 9 август е затворен общинският паркинг при хотел „Приморец“. Там е разположена техниката за сцените. От 6 до 9 август достъпът до улицата, която води до същия паркинг, ще е контролиран. Там вероятно ще отседне и самият Роби Уилямс.

Влизането в зоната ще става само срещу валиден фестивален билет, срещу който се получава фестивална гривна.

Всички разплащания по баровете в района на музикалното събитие ще се извършват със специални фестивални карти, които всеки може да получи от касите на входа, както и от допълнителни каси разположени из фестивалната зона.

Излизането от зоната преди полунощ ще се разрешава само в извънредни случаи – от съображения за сигурност и за да не се задръстват допълнително входовете на фестивала, твърдят организаторите от „Болкан ентъртейнмънт“. Не се допускат многократни влизания и излизания за една вечер с един и същи билет. Излизането от фестивалната зона преди 00:00 часа е окончателно за вечерта. Връщане в зоната се допуска само за посетители, излезли извън концертната зона след полунощ. Не забравяйте да предупредите служителите на входовете, ако искате да се върнете, за да ви маркират по съответния начин или да проверят гривната ви за достъп.

При нарушение на фестивалните правила охраната и екип пропусквателен контрол твърдят, че имат право да отнемат гривни и ескортират нарушители извън фестивалната зона. Не сваляйте гривната и не нарушавайте нейната цялост, пазете си и билета до финалното ви излизане.

Специален вход за инвалиди се изгражда зад хотел „Приморец“, откъдето служители на фестивала ще ескортират всички нуждаещи се от допълнителна помощ до концертната зона и изградената за тях платформа.

Програмата на Спирита:

7 август

Main Stage

Мастило
Robbie Williams
Kwabs
Milow
Stereo MCs

На Тъмно Stage

Toy Letters
Мерудия
Kottarashky
Ogi 23
Basska, Румъния
DJ Balkan Mash

8 август

Main Stage

Hayes & Y
Kasabian
Danny Byrd
DJ SS
Calyx & TeeBee
The Prototypes
Maztek
Tribe Steppaz

На Тъмно Stage

Funkaround
Rebelites
Северозападняците
P.I.F.
Conquering Lion, Македония
Ревю

Площад Славейков