Чеченският президент Рамзан Кадиров има часовник за 280 000 долара, съобщи Нюз.Ру, като цитира руски сайтове.

Те са от марката Greubel Forsey. От този модел са произведени само 33 екземпляра. Доходите на Кадиров за 2014 г. са 8,2 милиона рубли (213 500 долара). Това означава, че тези пари не стигат за такъв часовник.

Само преди седмица стана ясно, че Дмитрий Песков - говорителят на Владимир Путин, има часовник на 620 000 долара. Той бе заснет с него на сватбата си с фигуристката Татяна Навка. Младоженката заяви, че тя е направила подаръка и се оправда, че има достатъчно пари, тъй като е олимпийска шапионка.

Часовникът на Кадиров също лъсна на публикувани снимки. Чеченският лидер обаче реши сам да даде отговор на журналистите. Той стори това чрез социалната мрежа "В контакте", наричана още "руският фейсбук".

"Трябва да ви огорча, че на снимката е показан далеч не най-скъпият часовник от рядката ми колекция. Най-безценният часовник на света е този, който ми подариха любимият ми баща, първият президент на Чеченската република, героят на Русия Ахмат-Хаджи Кадиров, и скъпата ми майка Аймани Кадирова. Не бих ги сменил дори за златния и валутния резерв на всички страни на света", написа Рамзан Кадиров.

Той допълва, че още от младежките си години колекционира часовници, хладно оръжие и други предмети, принадлежащи на велики хора. Самият той също правел подаръци на приятели.

Кадиров твърди също, че никога не е получавал скъпи подаръци, дори и часовници, от хора, които са му подчинени. Те нямали такива възможности.