"Мерцедес" затвърди доминацията си през този сезон във Формула 1. На тренировката вчера двете "сребърни стрели" окупираха първите две места на решетката, като Нико Розберг грабна полпозишъна, а Луис Хамилтън остана втори. Днес в състезанието обаче двама си размениха местата. Англичанинът записа втори пореден успех в кралските гонки през годината, а Розберг взе първото състезание - в Австралия. По всичко изглежда, че това ще е сезонът на "Мерцедес".

Хамилтън изпревари Розберг още в първите метри след старта на състезанието и започна да трупа преднина. В 43-ата обиколка заради инцидент между Кевин Магнусен от "Макларън" и Пастор Малдонадо с "Лотус" влезе кола за сигурност, което на практика елиминира преднината на шампиона от сезон 2008 Хамилтън. До края на състезанието Розберг се опита всячески да изпревари Луис, но не успя.

Трети в Бахрейн завърши Серхио Перес с "Форс Индия", а след него се наредиха Даниел Рикардо ("Ред Бул"), Нико Хюлкенберг с "Форс Индия", Себастиан Фетел от "Ред Бул", последван от двата "Уилямс"-а на Фелипе Маса и Валтери Ботас. Челната десетка допълниха Фернандо Алонсо и Кими Райконен с "Ферари", които тотално разочароват от началото на сезона.

В класирането Нико Розберг продължава да води, като вече има 61 точки. Неговият съотборник Хамилтън е втори с 50. Трети е Нико Хюлкенберг с 28, следван от Фернандо Алонсо с 26.

Следващото състезание е след две седмици в Китай.