Легендите на родния футбол и членове на Изпълкома на БФС - Йордан Лечков и Емил Костадинов, са сред 27-те български специалисти, допуснати до курса за придобиване на лиценз УЕФА Про. Това е най-високата степен в треньорската професия, която позволява на притежателя й да работи като старши треньор в професионалния футбол навсякъде по света.

Любопитно е, че Лечков и Костадинов никога досега не са работили като треньори, нямат и един работен ден в това поприще.

В списъка личат имената на бивши футболисти и национали като Светослав Тодоров (селекционер на юношеския национален тим до 19 г.), Владимир Иванов-Фугата, Даниел Боримиров, Радостин Кишишев, Мариян Христов, Здравко Здравков, Елин Топузаков (помощник треньор на "Левски"), Росен Кирилов... В момента Иванов и Боримиров са шефове на детско-юношеските школи съответно на "Славия" и "Левски".

За най-високата тапия ще кандидатства треньорът на ЦСКА Христо Янев, който в момента притежава необходимия за "В" група лиценз. Компания ще му прави бившият капитан на "червените" Тодор Янчев.

Има и шест резерви, които могат да попълнят списъка в случай, че някой се откаже или не си плати таксата до крайния срок - 21 август.

Списъкът на допуснатите до курса трябваше да включва само 15 треньори, но явно е завишен значително, за което е получена благословията на УЕФА.