В здрав мач с много битка и малко футбол "Левски" победи на своя "Герена" "Черно море" с 1:0 и по този начин се доближи до челната тройка в класирането. След 31-ия кръг "сините" са пети с 53 точки, на 5 от третия "Литекс". "Моряците" остават на шестото място с 49.

Двамата старши треньори на отборите - Елин Топузаков за домакините и Георги Иванов-Гонзо за гостите, са легенди на "Левски". Гонзо от лятото ще се завърне на "Герена" като спортен директор и е интересно какво ще се случи с Топузаков, който след поемането на "сините" има 3 победи от 3 мача без допуснат гол.

Иначе единственото попадение в мача отбеляза Даниел Димов в 17-ата мин. Като цяло двубоят няма да се запомни с кой знае какви футболни достойнства, а най-вече с битката в средата на терена и с 50-метрови балонни подавания, прехвърлящи въпросния център на игрището. Вероятно с цел да се даде малко почивка на биткаджиите там...

А любителите на залагания могат да ликуват след поредния "ъндър" (мач с под 3 гола в него, б.а.) в срещи на "Черно море", а напоследък и на "Левски".

Наставникът на "сините" Елин Топузаков най-добре описа срещата: "Най съм доволен от победата, но не от играта." Георги Иванов-Гонзо пък бе удовлетворен от играта на своите.

В следащия кръг "Левски" гостува на лидера "Лудогорец", а "Черно море" почива.