Един от най-големите сайтове за порнографско съдържание - Pornhub.com, може да бъде съден от италианския консорциум на производителите на сирене "Пармиджано-Реджано" заради вулгарно използване на думата марката твърдо сирене, съобщава в. Индипендънт.

Поводът е станал реклама на новата услуга Pornhub Premium за платен достъп до порноклипове с висока резолюция. В нея двойка на средна възраст пазарува в супермаркет и мъжът пита жената: "Защо не си вземем това отлежало пармиджано-реджано? Казват, че е Pornhub Premium на сирената?"

Консорциумът регулира производството на твърдото сирене в Италия, като само сирената, направени в Парма, Реджо Емилия и части от Болоня и Мантова, могат да носят бранда "пармиджано-реджано", както е официалното название на сиренето "пармезан" в ЕС. В същото време в САЩ използването на бранда "пармезан" е позволено за широк кръг от твърди сирена, без да има географско изискване за произход.

В становище, изпратено до в. "Гардиън", от организацията твърдят, че рекламата "не само е безвкусна и недопустима, но обижда производителите на сирене и техния труд".