Нов силен мач за Димитър Бербатов във Франция. Нападателят започна като титуляр за своя "Монако" и за пореден път оправда доверието на старши треньора Клаудио Раниери. Бербо направи асистенция за успеха на "монегаските" с 3:1 у дома срещу "Нант" и престоя на терена до 64-ата мин, когато бе заменен от Емануел Ривиер.

Бербатов подаде на Хемес Родригрес за първия гол в мача в 18-ата мин. Две по-късно 33-годишният българин сам вкара топката в мрежата, но голът му бе отменен правилно заради засада. Интересното е, че и при първото попадение Бербо бе в засада, когато получи топката, но това остана незабелязано от съдиите.

Резултатът 3:1 на "Луи II" оформиха Андреа Раджи за 2:0 в 72-ата мин, отново Родригес в 76-ата от дузпа покачи на 3:0, а почетното попадение за "канарчетата" вкара Алехандро Бедоя в 79-ата мин на мача.

С успеха "Монако" отново дръпна с шест точки пред третия "Лил" и след 32 изиграни кръга в Лига 1 има 66 точки. Далеч напред е лидерът "Пари Сен Жермен" със 79. "Нант" пък е на 15-то място с 37 пункта.

На "монегаските" предстои мач с "Рен" навън след седмица в лигата, след което Бербатов и компания ще спорят с "Гинган" за място на финала за Купата на Франция.