Христо Стоичков посети базата на "Челси" край Лондон, където направи интервюта с Жозе Моуриньо и футболистите Сеск Фабрегас и Диего Коста. Камата гостува на английския шампион с екип на базираната в Маями телевизия USTV, която излъчва най-вече в Мексико.

Миналото му е свързано и с тримата интервюирани. Моу бе помощник на Боби Робсън в "Барселона", когато Стоичков играеше там. Фабрегас пък е юноша на Барса и един от играчите, на които Ицо е бил герой в детството. Коста пък беше за кратко играч на "Селта", когато треньор там бе Христо Стоичков.

Визитата бе отбелязана на официалния сайт на "Челси". В информацията е допусната грешка с твърдението, че разговорите щели да се излъчват в България.

Междувременно скандалът с отстранената от Жозе Моуриньо лекарка на клуба - д-р Ева Карнейро, продължава да бушува. Както ви информирахме (чети тук) треньорът понижи Карнейро задето не преценила ситуацията и влязла на терена в края на мача срещу "Суонзи" миналата събота без да е необходимо. Решението на Моу предизвика остра реакция сред колеги на англо-испанката.

Асоциацията на футболните медици в родината на футбола излезе с декларация срещу португалеца. Отзвук има в цял свят. Въпреки това Жозе отказал да промени позицията си. Според британската преса от цялата ситуация недоволен останал и собственикът на "Челси" Роман Абрамович. Руснакът е много чувствителен към лош пиар. Твърди се, че Ева поискала публично извинение, а също така била готова да заведе дело срещу клуба. Това допълнително карало Абрамович да иска скандалът да бъде потушен възможно най-бързо и безболезнено.