Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Луис ван Гаал отговори на поредната словесна атака срещу него от страна на Христо Стоичков. Камата нарече холандеца "посредствен треньор" и "лош човек" и обяви, че "съсипва отбори".  Той бе поканен да коментира пред испанската преса евентуалния трансфер на Педро Родригес от "Барселона" на "Олд Трафорд".

Стоичков посъветва Педро да остане в Барса и да не приема офертата на "Юнайтед" - заради Ван Гаал. Някога двата имаха конфликт на "Камп Ноу", принудил Стоичков да си тръгне при втория му престой в клуба.

"Аз винаги поглеждам кой говори такива неща и веднага ми става ясно защо ги казва. Мен неговите думи не ме вълнуват, тъй като съм треньор и трябва да взимам много решения. Стоичков е един от играчите, които освободих и затова той се изказва по този начин", рече Ван Гаал на пресконференция преди днешното гостуване на "Юнайтед" на "Астън Вила" във Висшата лига.

"Те могат да казват каквото си пожелаят, но невинаги това е истината. Така е в живота, особено във футбола, свикнал съм. Лука Тони, например, говори същите неща. Много играчи споделят хубави неща за мен, но има и такива като Тони или Стоичков, които твърдят друго", завърши Ван Гаал.