Новият "Мустанг" бе главният герой на събитие, посветено на спортните модели на "Форд" в градината на Националната библиотека в центъра на столицата. Емблематични бегачки бяха показани пред медии, блогъри, клиенти и приятели на марката. 

На лятното Ford Performance парт присъстващите видяха събрани за първи път на едно място атрактивните и пъргави "Фиеста Ред & Блек едишън", спортният "Фокус ST" и легендарният "Мустанг". Култовият спортен модел бе кулминацията на вечерта, докаран от четирикратния рали шампион на България и носител на Европейския рали трофей за 2014 г. Крум Дончев, който разказа на гостите как едно от първите представяния в Европа е именно в България. 

Иконата "Мустанг" стъпва за пръв път официално на Стария континент в над 50-годишната си история - за радост на европейските си фенове. Предлага се с 5-литров V8 двигател с 421 к.с. и 530 Нм въртящ момент, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди.

Специално за Европа е разработен и нов 2,3-литров бензинов агрегат от семейството EcoBoost с мощност 317 к.с. и 432 Нм въртящ момент, постигащ 0-100 км/ч за 5,8 сек, който предлага по-голяма икономичност. Автомобилът има над 9000 появи по телевизията, в музикални клипове и видео игри и над 8 милиона харесвания във Фейсбук. 

С появата си за първи път пред публика на вчерашното Ford Performance парти реално стартира серията от активности по лансиране на модела в България.