Една година затвор при първоначален строг режим постанови Варненският окръжен съд за 41-годишен мъж, който карал пиян и предложил 100 лв. подкуп на полицай. Н. Стефанов, който е с богато съдебно минало и няколко ефективни присъди, предимно за измами, се призна за виновен и по двете обвинения след съкратено съдебно следствие, предава "Дарик". 

На 2 август след 2 ч през нощта той навлязъл с автомобила си в насрещното движение на ул. „Г. Бенковски“ и бил спрян от автопатрул. За да избегне санкция, предложил 100 лв. подкуп на двамата униформени от сектор „Охранителна полиция“ при Първо РПУ.

Парите били категорично отказани. Полицаите повикали на място колеги от „Пътна полиция“, които извършили проверка на Атанасов за употреба на алкохол.  Дрегерът отчел 1,32 промила, а водачът бил придружен до МБАЛ „Св. Анна", където пък отказал да даде кръвна проба. Органите на „Пътна полиция“ му съставили и два акта по Закона за движение по пътищата.

Присъдата по обвинението за подкуп на длъжностно лице е 1 година и половина лишаване от свобода, но е намалена с 1/3 заради съкратеното съдебно производство, не включва и глоба от 500 лв. Наказанието за шофиране след употреба на алкохол с концентрация от 1,32 промила е 9 месеца затвор, намалено на 6, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години.

Присъдата на ВОС може да се обжалва в 15-дневен срок, но дотогава съдът определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, с която измени досегашната – подписка.

В мотивите си съдът посочва съдебното минало на Н. Стефанов и множеството влезли в сила съдебни актове с наказания „лишаване от свобода" - факти, които го определят като "личност с повишена степен на обществена опасност".