Холивудският актьор Дейвид Духовни, очевидно впечатлен от събитията в Украйна, заяви в своя Twitter, че всъщност е американец с украински, а не с руски корени.

"Цял живот си мислех, че съм руснак и чак сега разбрах, че всъщност съм украинец. Но никога не е късно да се промениш", написа в социалната мрежа 53-годишният актьор, известен най-вече от сериала "Досиетата Х" и от факта, че дълго време се лекуваше от болестно пристрастяване към секса.

Както е известно, Духовни винаги е твърдял, че е етнически руснак. Работата обаче е доста по-засукана - всъщност той си е роден в Ню Йорк, а неговият баща Аврам Духовни (писател и публицист) е потомък на полски евреи от съветския град Лвов (днес Львив в Западна Украйна), емигрирали в САЩ овреме.

Скоро и актрисата с украински корени Мила Йовович реши да помага на пострадалите по време на протестите на Майдана. В края на февруари Йовович написа във фейсбук, че ще събира помощи за украинците. "Не обичам политиката, но ще направя всичко възможно, за да помогна на жертвите на насилието в Украйна", заяви актрисата.