Четиризнаците на най-възрастната родилка в света, които се родиха силно недоносени, вече се чувстват добре и след няколко дни ще бъдат изписани от болницата, съобщиха германските медии. 65-годишната Анагрет Рауниг роди децата преди три месеца. Тя се превърна в обект на международно обсъждане с решението си на тази възраст да забременее инвитро и да задържи и роди четиризнаците, въпреки предупрежденята на лекарите, че това е много рискована стъпка. Рауниг, която е била учитгелка по руски и английски език, към момента на забременяването си вече имаше 13 деца. Тя е заченала в клиника в Украйна с донорски яйцеклетки и сперма от анонимен донор. Германката успя да роди и четирите плода - три момчета и момиченце. Те тежаха при раждането си между 655 и 960 грама.

"Децата сега са в добро състояние. Добре се чувстват с майка си", каза д-р Кристофър Бюрер, който оглавява отделението по неонатология в болницата Charite в Берлин, където се грижат за децата от раждането им. Две от новородените трябваше да бъдат поставени на изкуствено дишане, две претърпяха операции.

При раждането им д-р Бюрер определили бебетата като "високорискови случаи". Днес те вече са вън от опасност и са наддали три пъти на теглото, с което се родиха. Д-р Бюрер днес ги описва като "нормални деца".