"Челси" нанесе тежък удар на "Манчестър Юнайтед", като отмъкна една от големите трансферни цели на "червените дяволи" това лято - Педро Родригес от "Барселона". Очаква се днес крилото да мине медицински прегледи в Лондон и да облече синия екип. 

Хората на Жозе Моуриньо са предложили 28 милиона евро плюс още 2 млн като допълнителни бонуси. В същото време офертата на "Юнайтед" бе 25 плюс 5 милиона. Футболистът също е получил по-добри условия от "Челси". Изпълнителният директор на манчестърци Ед Удуърд замина за Барселона в понеделник, за да затвори сделката, но остана в празни ръце.

"Юнайтед" се забави с няколко седмици покрай продажбата на Анхел ди Мария на ПСЖ и това също оказа влияние. В същото време досега "Челси" не бе купил нито една звезда, а Моуриньо настояваше за попълнения.

Веднага се появиха спекулации, че "Юнайтед" е насочил интереса си към Томас Мюлер от "Байерн" (Мюнхен), за който били предложени 85 милиона евро. Нападателят е в отлични отношения с Луис ван Гаал, подобно на Бастиан Швайнщайгер, който наскоро смени "Алианц арена" с "Олд Трафорд". Малко вероятно е обаче баварците да продадат втори футболист на "червените дяволи". Още по-малко пък ас от ранга на световния шампион с Германия от мондиала през миналата година.