Последната награда на детето певица Крисия стана повод и за негативни коментари. Бившият председател на Народното събрание в зората на демокрацията Александър Йорданов и след това посланик в Полша и Македония, се възмути от факта, че момичето, което стана второ на детската Евровизия, е получило приз на музикален конкурс на анексирания от Русия украински полуостров Крим.

Ето какво написа Йорданов във фейсбук:

КРИСИЯ, МИЛО ДЕТЕ, ВЪРНИ "НАГРАДАТА"!

Изключителното българско дете Крисия – истински талант, бе изпратено на музикален фестивал в окупирания от Русия полуостров Крим. Там тя спечели награда. Но самото й участие на музикален фестивал, организиран на територията на окупирания от руските агресори Крим, е позорно петно за България. Искрено вярвам, че когато порасне Крисия ще разбере това и ще върне наградата, която е пропита с кръвта на невинно загинали от руската агресия срещу Украйна, деца. Да пееш пред окупаторите е недостойно, антихуманно. КРИСИЯ, МИЛО ДЕТЕ, ВЪРНИ "НАГРАДАТА"!

Този фейсбук статус е предизвикал лавина от коментари. Мнозина подкрепят Йорданов, но има и доста крайни мнения срещу това, че децата нямат никаква вина за това, което вършат политици и държавници. Не липсват и нецензурните коментари под поста. На някои от тях бившият политик и дипломат отговаря доста недипломатично.

На конкурса "Детска нова вълна" в Крим преди десетина дни Крисия раздели второто място с руския дует "Дивите китари", въпреки че организаторите я накарали да смени песента, която изпълнява час преди излизането си на сцена. Родителите на детето от Разград се оплакаха, че по време на събитието е имало множество неуредици.