Номинираният за главна мъжка роля във филма "12 години в робство" британски актьор Чиуетел Еджиофор ще бъде следващият злодей в поредицата за агента на Нейно Величество 007 Джеймс Бонд, твърди списание Variety.

Изданието посочва актьора като най-желан в списъка от имена, спрягани за лошия герой в култовата поредица. Режисьор на лентата отново ще бъде не само сръчният, но и много талантлив англичанин Сам Мендес, сам носител на статуетката за "Американски прелести". Участието на Даниъл Крейг (и той британец), както знаем, е задължително засега, тоест именно той ще размаже тъмнокожия си враг между две мартинита и два флирта.

Снимките на новия Бонд започват това лято, а завършеният филм се очаква по кината през 2015 г. Рейф Файнс, Бен Уишоу и Наоми Харис също са сред актьорите от предишния състав, които ще се завърнат на снимачната площадка.

Според авторитетното списание изборът на Еджиофор е вдъхновен от успешното превъплъщение в ролята на лош на друг близък с Оскарите актьор - Хавиер Бардем, който беше блестящ в предишната част "007. Координати Скайфол".