Йордан Павлов, младши експерт по архитектура в община Варна, създаде огромен скандал, аналогичен на този с расисткия  пост на полицайката Анна Витанова отпреди време.

По повод на събарянето на незаконни постройки във варненското гето "Максуда" Павлов написа в профила си в социалната мрежа:

 "Няма жалко, да рови багера, жандармерията да мачка и стига толкова. Аз защо не си опъна помията на центъра, да се вържа към мрежата и да мрънкам за помощи. Под ножа и толкова" (правописът е на автора, б.р.)

Пред агенция БГНЕС, която съобщава за случая, граждани и НПО сигнализирали, че той си е позволил недопустим тон.

От община Варна, начело с кмета Иван Портних, не спират да твърдят, че в ситуацията с незаконните постройки в квартал "Максуда" "прилагат закона", а не става дума за политиканстване.

Подобно поведение уронва престижа на властта и ни злепоставя не само у нас, но и навън пред съответните европейски институции. За него вече са уведомени посланиците на САЩ, Великобритания, Франция и Германия, а също така редица неправителствени организации, сред които "Хюмън Райтс Уоч" и "Амнести Интернешънъл".

В същото време стана ясно, че от организацията "Равни възможности" са адресирали писмо до Европейския съд по правата на човека с искане за налагане на привременни мерки по отношение на България заради бутането на незаконните постройки в "Максуда".

Проверка на Клуб Z показа, че към 10.30 ч обидният пост вече не се виждаше на стената на Павлов.

През юни, когато имаше размирици между българи и роми в столичния квартал Орландовци, полицайката Анна витанова написа:

Ако си хванал повечко тен... гориш ;)

МВР започна вътрешна проверка срещу нея, но не се е чуло докъде е стигнала тя.