Здравейте, пиша ви от трета стая. Сега повечето лекари са в отпуска и режимът е по-лек. А бе то и храната е по-лека, а животът - по-тежък. Но нали апетитът идва с яденето. Хепатитът обаче идва с пиенето. В нашата стая няма алкохолици. В пета стая има един, но твърди, че е завършил консерваторията и е алкохолист. Лъже, разбира се - може да е свирил на туба, ама с вино. Аз съм възпитан и не му възразявам.

Предпочитам да си мечтая. Когато изляза навън, ще трябва да изкарвам някакви пари. Пенсията ми от ТЕЛК е хомеопатична, в смисъл че е съвсем малка. Трябва да се оправям с нея все едно е голяма. Проучвам обаче и други възможности. Тук чета много вестници и ми хареса да съм член на икуменическото жури - престижна работа изглежда. Може да стана и Шуслеров терапевт, също звучи добре - явно е модерно. Вчера четох,  че на троловете в Интернет им плащали - и това може да опитам. Изглежда ми лесно. Понапсуваш тоя-оня, даже няма нужда да го знаеш какъв е. Псуваш и толкоз. Че и мръсни думи може да ползвам - от жълтите вестници ще ги взема.

Има и друга възможност. Сега гледам по телевизията, че много се натискат романи да пишат. Че колко му е и аз да изпраскам един роман! Вече съм измислил няколко атрактивни заглавия. Например „Ръководство за йога за космати”. Интригуващо звучи, нали? Другият роман ще се казва „Под знака на българина” - той ще изследва корените на кукиша по българските земи от Кубрат до наши дни.

Започнал съм и сценарий за приключенията на един пътник в БДЖ-то. Работното заглавие е страшно: "Изгубени в превоза”

Приключвам вече, защото в десет часа гасят лампите. Само в осма стая не ги гасят, защото там е пациентът Свети Варлаам и вдига тупурдия, ако не свети: "Аз съм Свети, а не Гаси Варлаам".

Ей такива работи, сега чакам местните избори. Може пък и ние да се облажим.

Лека нощ и до скоро !

Още истории от д-р Станев може да прочетете ТУК.