Проливният дъжд, който се изля снощи над страната, отново предизвика наводения. Сред най-пострадалите са Пазарджик и околните села. По последни данни, само в рамките на четири часа падналите валежи в района са над 50 литра на кв.м.

Наводнени са обществени сгради - областната болница и банка. Подадени са десетки сигнали за наводнени приземни етажи, дворове и мазета. Потърпевши разказват, че през нощта, с помощта на дежурни екипи на пожарната, са отводнявани магазини, както в центъра, така и в различни квартали на града.

Екипите на пожарната са се отзовали на 15 сигнала за наводнени жилищни и обществени сгради и за закъсали леки коли. До момента няма данни за прекъснато електричество и водоподаване. Според прогнозата на синоптиците днес отново в района на Пазарджик се очакват значителни количества валежи.

Като основна причина за наводненията на улиците в Пазарджик, които са блокирани, се посочват непочистваните с години шахти.

От пресцентъра на еко-министерството съобщиха, че речните нива ще се повишават. Националният институт по метеорология и хидрология към БАН обявява за днес жълт код за дъжд в дванадесет области: Монтана, Враца, Смолян, Пловдив, Пазарджик, София област, София, Перник, Кюстендил и Благоевград.