Невръстният британски принц Джордж поръси с неподправен чар отбрана част от новозеландската общественост. Облечен в гащеризон (за 75 паунда, произведен от луксозната марка "Рейчъл Райли"), бяла блуза и меки обувки, малкият джентълмен със синя като гащеризона му кръв показа завидно хладнокръвие, но и общочовешка любвеобилност.

Мама Кейт не изпускаше малчугана от поглед, а понякога и го дундуркаше на ръце, докато татко Уилям разговаряше с някои от родителите на детското парти в Уелингтън. "Това е лудост, има бебета навсякъде!", пошегува се гордият баща принц Уилям. Херцогът и херцогинята на Кеймбридж водят 8-месечния си син на първия си официален публичен ангажимент в 19-дневна обиколка в Нова Зеландия и Австралия.

Кралската двойка се срещна с млади майки и бащи в града, както и с представители на детската организация с идеална цел "Плънкет". Поканените на партито родители на простосмъртни дечица били избрани така, че да отразяват разнообразието на новозеландското общество. Принц Джордж остана спокоен, въпреки че някои от връстниците му не спряха да плачат.

Всички бебета на купона са родени в седмиците около раждането на самия Джордж на 22 юли 2013 г. Невръстният принц се отдаде на пълзене с другите деца в стаята, украсена с голям портрет на прабаба му - кралица Елизабет II. Принц Уилям и Кейт разговаряха без официалности с родителите на 10 бебета, включително двойка хомосексуални бащи и самотна майка.

Идеята на срещата беше кралската двойка да представи младия принц пред света по възможно най-неформален начин. Освен това те имаха шанс да обменят опит с другите млади родители.