Първата ракета на България Цветана Пиронкова претърпя тежка загуба във втория кръг на турнира от сериите Интернешенъл в Катовице (Полша). Пловдивчанката отстъпи с категоричното 2-6, 1-6 пред Шахар Пеер от Израел. Първата ракета на Израел за втори път се оказва непреодолимо препятствие за нашето момиче в Катовице, след като миналата година Цвети загуби още на старта на надпреварата в полския град именно от Пеер.

В днешния сблъсък Пиронкова бе далеч от най-добрата си форма. Почти нищо в играта й не се получаваше. Обичайно силният й сервис днес бе крайно неефективен, което доведе до загуба на 7 от общо 8 подавания. Цвети нямаше аргументи срещу играта на Пеер от основна линия и допусна много непредизвикани грешки. Всичко това доведе до срив в концентрацията на нашето момиче, което от един момент нататък просто доиграваше мача.

Въпреки ранното отпадане обаче, Пиронкова ще добави 30 точки към актива си за световната ранглиста, които почти сигурно ще й гарантират завръщане в топ 40.

За най-добрата ни тенисистка предстои участие на започващия на 21 април Porsche Tennis Grand Prix в Германия, където Цвети ще стартира от квалификациите, а в основната схема място ще намерят сериозни имена като Шарапова, Радванска, Кербер, Халеп и Цибулкова.