"Байерн" очаквано отстрани "Манчестър Юнайтед" и е на полуфинал в Шампионската лига за трета поредна година. Баварският колос победи с 3:1 "червените дяволи" на своя "Алианц Арена" и след 1:1 в първия мач на "Олд Трафорд" крачи към дублиране на титлата в турнира - нещо, което нито един клуб не е правил досега.

Статистически "Байерн" тотално надигра "Юнайтед" - 64 на 36% владеене на топката, 5-2 точни удари, 14-1 неточни, 11-3 корнери, но гостите бяха отборът, който откри резултата, както стана и в първата среща преди седмица. В 57-ата мин, след добра атака по дясното крило на "Ман Юн", Валенсия центрира, топката се озова в Патрис Евра, който от границата на наказателното поле изстреля топовно воле, което не остави шансове на Нойер - 0:1. Радостта на "червените дяволи" обаче трая само 60 сек. В ответната атака Манджукич с глава възстанови равенството след слаба игра в цялата защита на "Юнайтед". Голът като че ли прекърши гостите, които до края на мача инкасираха нови два гола (дело на Мюлер и Робен), отново след груби грешки в отбрана, и "Байерн" заслужено грабна успеха в мача.

Това бе първа домакинска победа за баварците в последните пет мача срещу англичани - по две равенства и загуби. Любопитното е, че до момента през сезона "Байерн" е играл с три отбора от Албиона, а има шанс да завърши цикъла, ако се падне с "Челси" на полуфиналите в ШЛ, жребият за които е в петък.

Наставникът на домакините Пеп Гуардиола бе "много, много горд" от своите момчета.

"Много, много, много съм горд от момчетата си. Днес те оставиха сърцата си на терена и аз не мога да искам нищо повече от тях. Всички в отбора работим много здраво и заслужено сме на този етап в надпреварата", сподели след края на мача Гуардиола.

Мениджърът на "Юнайтед" Дейвид Мойс бе много разочарован от загубата на своя тим и най-вече от грешките в защита, които костваха на "червените дяволи" поне продължения.

"Дори учениците знаят, че не можеш толкова рано да получиш изравнителен гол, след като си повел в резултата и то в такъв мач. Мисля, че имахме достатъчно опитни играчи на терена, за да не се случи това, но уви. Все пак съм доволен от представянето на футболистите си. Дори и да изпуснем Шампионската лига догодина, след само още една ще се завърнем тук още по-силни", каза шотландският мениджър на "червените дяволи".

След отпадането от турнира сезонът за "Манчестър Юнайтед" на практика приключи. Отборът е само с математически шансове да се класира в Топ 4 на Висшата лига, вече отпадна и от двете домашни купи.

Освен "Байерн" за полуфиналите в Шампионската лига се класираха още испанските "Реал" Мадрид и "Атлетико" Мадрид, както и английският "Челси". Финалът е в Лисабон в средата на месец май.