Скандална поправка в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, входирана в последния момент от депутата от БСП и председател на регионалната комисия в парламента Борислав Гуцанов, буквално бетонира концесионерите на плажовете.

Ако този текст бъде приет, то настоящите стопани на плажовете ще могат да удължат автоматично договорите си за 20 години без да е много ясно по какви критерии и с какви ангажименти.

За това алармираха депутати от ГЕРБ. 

"Тази поправка бе вкарана в последния момент, между първо и второ четене и то при положение, че парламентът отдавна гледа други изменения в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие", разказа бившият регионален министър Лиляна Павлова, сега депутат от опозицията.

Други нейни колеги, които също членуват в регионалната комисия в Народното събрание пък споделиха, че този текст им намирисвал на откровен лобизъм. Още повече, че бил вкаран от депутат, избран от морски регион. Гуцанов е народен избраник от Варна. 

Членове на комисията споделиха и че изненадващото входиране на текста, разписан в преходните и заключителни разпоредби на закона, стреснало дори съпартийците на Гуцанов, както и депутатите от "Атака". Питали се помежду си какво става.

Самият Гуцанов не вдига телефона си за коментар.

Иначе измененията в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие трябваше да се гледа и днес в парламента на второ четене, т.е. да бъдат окончателно приети. За втори пореден ден обаче това не се случи. Причината - провален кворум.