"Мой основен, персонален политически опонент е Бойко Борисов, а на "България без цензура" - ГЕРБ. Борисов преди година работеше като депутат. В момента аз съм евродепутат, а той министър-председател. Ще видим след една година кой къде ще е", това се закани Николай Бареков при внасянето на документите на партията си в Централната избирателна комисия. 

Според сметките му "България без цензура" щяла да се бори за поне 150 хиляди гласа, минимум 20 общински кмета и 200 съветници. 

"Тези гласове ще ни позволят на предсрочни парламентарни избори, каквито се очертават, да направим собствена парламентарна група", изчисли евродепутатът консерватор. 

За първи път партията му се явява сама на избори. Мястото на Бареков в Европарламента бе спечелено в коалиция с ВМРО, а на последните парламентарни избори ракетата носител бе партията на бизнесмена Христо Ковачки "Лидер".

"В режим сме на най-тежката си битка. Досега имахме два успешни вота и плеяда коалиционни партньори, от които слава Богу, се отървахме. Сега не ми тежат на гърба и ми е леко", каза бившият тв водещ.

Той коментира и последните словесни закачки между него и Яне Янев.

"Битката е Бареков - Борисов, не я принизявайте с лицето Яне Янев", призова медиите лидерът на "България без цензура". 

Той припомни, как Янев щеше да уволнява Борисов преди четири години, а сега той го "прибрал в МС, за да подлайва политическите му опоненти".

"Това управление надмина първия мандат на ГЕРБ по арогантност и наглост. Визирам всички партии, защото всички са на трапезата, вече и ДПС е на нея. Партиите обслужиха статуквото, а сега управляват и правят съдебна реформа", рече още Бареков.