Учените смятат, че са открили тайната на отслабването и тя е толкова проста. Пиенето на около половин литър вода преди всяко ядене помага на хората с нанормено тегло да се вталят. Това показва ново изследване на учените от университета в Бирмингам. Те са наблюдавали 84 затлъстели хора в продължение на 12 седмици. Пациентите получили указания как да променят начина си на живот с по-добро хранене и упражнения. На 41 от тях обаче било казано преди всяко ядене да пият половин литър вода. Другите 43-ма трябвало до си представят, че стомахът им е пълен преди да седнат на масата.

Резултатите - тези, които пиели вода преди всяко хранене отслабнали средно с 4,3 кг за тези 12 седмици. Останалите загубили само 0,8 кг.

Д-р Хелън Парети от университета, обяснява: "Красотата на тези открития е в тяхната простата. Само като пиете по половин литър вода три пъти преди хранене и може да намалите теглото си."

"Този режим в комбинация с кратки инструкции как да увеличите физическата си активност и как да се храните по-здравословно, ще ви помогне да отслабнете - при това без напрежение и големи усилия", допълва тя.
Д-р Парети казва, че се надява, че изследването, публикувано в сп. Obesity, "ще е принос за здравето на хората".

Наднорменото тегло е проблем във всички развити страни.