В полунощ изтича времето, в което се правят трансфери в европейския футбол. И по традиция в последните часове сделките са драматични, а грандовете хвърлят безумни пари. 

Като приготвените 58 милиона паунда (79,8 млн. евро) от "Манчестър Юнайтед" за все още неизвестния 19-годишен французин Антони Мартиал. Твърди се, че сделката е "опечена", освен ако някой пак не измъкне футболиста под носа на "червените даволи", както стори "Челси" с Педро Родригес от "Барселона".

Мартиал вече би трябвало да е на Острова, след като френската футболна федерация официално съобщи, че нападателят е освободен за един ден от лагера на националния отбор, за да уреди преминаването си в "Юнайтед". Трансферната сума е абсолютно нереална, но пък тук някой може да опонира, че не е така, тъй като някой е готов да я плати.

"Монако" отхвърлил предложения от Манчестър за 50 и 70 милиона, но в Монте Карло не могли да откажат за 80 (тук влизат допълнителни бонуси). "Юнайтед" реши да харчи в последния момент за нападател, след като в два поредни мача от Висшата лига тимът не спечели и отбеляза само едно попадение, което не бе победно - тъкмо обратното. Луис ван Гаал изглежда се увери, че планът му с Уейн Руни като единствен чист нападател няма да сработи.

А вече наивно изпусна Педро, който струваше близо 4 пъти по-малко.

Любопитно е, че за втори поредна година най-големите и гръмки трансфери във футбола са от и към "Олд Трафорд". Очаква се последна оферта на "Реал" (Мадрид) за вратаря Давид де Хеа, когото Ван Гаал "замрази". Твърди се, че в момента вървят преговори. Препъни камък пред сделката е голямото разминаване за трансферната цена между грандовете, а не нежелание от страна на британците.

"Челси" също дебне до последно, както и "Арсенал", който се надява да привлече класен нападател. Както винаги англичаните са най-активни когато става въпрос за големи покупки. И за такива, направени в последния момент.

Двама български футболисти също чакат трансфери. Димитър Бербатов е между няколко държави. А днес стана ясно, че "Щутгарт" е готов да избави Георги Миланов от мъките му в ЦСКА (Москва), където от известно време националът е резерва.

Очаквайте подробности за най-гръмките трансфери във вторник сутринта.