"Реал" (Мадрид) и "Манчестър Юнайтед" заформиха истинска вратарска сага през миналата нощ, приключила зле за Давид де Хеа. Преминиването на стража от "Олд Трафорд" на "Сантяго Бернабеу" пропадна (поне на този етап) в последните минути преди затварянето на летния трансферен прозорец. Така Де Хеа би трябвало да остане в "Юнайтед", където е в немилост заради конфликт с треньора Луис ван Гаал.

Двата гранда договориха цена от 40 милиона евро, а сделката включваше един от вратарите на "Реал" - Кейлор Навас, който трябваше да замине за Острова. Документите обаче са получени в испанската футболна федерация с половин час закъснение, така тя отказа да регистрира сделката.

И двата клуба са готови да предоставят доказателства, че са били изрядни. На "Бернабеу" се чуват обвинения към "Юнайтед" в саботаж в последния момент - англичаните умишлено забавили документите. Манчестърци отричат това и връщат огъня към "Реал" и испанската футболна федерация. Ако Де Хеа не бъде продаден сега, "червените дяволи" ще го изгубят без пари догодина, тъй като договорът му изтича.

Така по казуса ще се произнесе ФИФА.

В цяла Западна Европа трансферният прозорец затвори, но в Англия продължава и днес, тъй като вчера там бе почивен ден. Вчера "Манчестър Юнайтед" продаде Хавиер Ернандес-Чичарито на "Байер" (Леверкузен) и Андерс Линдегард на "Уест Бромич", а преотстъпи Аднан Янузай на "Борусия" (Дортмунд). Засега изглежда, че Виктор Валдес остава.

Футболният пазар на Албиона затваря в 18 часа местно време, 20 ч българско.