Реформаторският блок и АБВ на експрезидента Георги Първанов имат съвсем малък шанс да изпратят свои хора в Европейския парламент. Това показва ново изследване на "Галъп интернешънъл". То е проведено между 28 март и 3 април сред 1013 граждани в цялата страна. Според данните подкрепата за Реформаторите е спаднала до едва 2 процента, а листата на Първанов се радва само на 3% привърженици.

По-малко от два месеца преди европейските избори електоралните нагласи към ГЕРБ и БСП продължават да са на сходни нива. Според данните на "Галъп" подкрепата за партията на Бойко Борисов е 20,9%, а за Столетницата -  20%.

Третото място на евровота е гарантирано за ДПС. Подкрепата за движението остава стабилно на нива над 6%.

Сред новите формации" България без цензура" запазва най-реални шансове за присъствие в Европейския парламент. Николайбарековата партия е с над 5% подкрепа, но за един евродепутат са необходими минимум 6%.

Битката за националистическия вот остава оспорава. И "Атака", и НФСБ на собственика на телевизия СКАТ получават по 2 процента подкрепа. Волен Сидеров до момента не е извлякъл дивиденти от проруската си позиция по кризата в Украйна, коментират от "Галъп".