Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов заяви пред Би Ти Ви, че през 2013 г. е бил свален с преврат. Тогава Йорданов караше своя четвърти мандат, но подаде оставка след протести срещу управлението на Варна и самозапалването на Пламен Горанов.

"Целта беше овладяване на управлението на общината. Политическите опоненти разбраха, че по пътя на деморкацията, на изборите не могат да ме премахнат от длъжността, на която 4 пъти варненци ме избираха", обясни Йорданов.

И допълни:

"Стигнахме до момента с Пламен Горанов. В такъв момент обществото чака спокойствие, политическа отговорност. 23-ма души се запалиха в този период, някой друг да е поел отговорност? Искаше се и оставката на всички общински съветници, но те извървяха поредното съпало в кариерата си. Станаха кметове, депутати, министри".

Йорданов се похвали, че за 14 години на кметския пост е имал подкрепата на 35 политически сили и обществени непартийни организации. Той отрече твърденията, че по време на неговото управление Варна е западнала.

"Варна през тези години имаше най-добрите показатели в страната - и по безработица, и по миграция към Варна", заяви Йорданов.

Бившият кмет каза още, че за 2 години, откакто не е на поста, е бил подложен на проверки от всички възможни институции в страната и излязъл чист от тях.

"Варненци знаят, че не приключих това, с което влязох в мандата си. Ще ме подкрепят тези варненци, които разбраха какво казвам".

Така отговори Йорданов на въпрос от кого очаква подкрепа на предстоящите местни избори.

Единственото име, което бившият кмет посочи като участник в преврата срещу него, бе това на бившия журналист Николай Бареков, който по-късно бил признал, че бил подведен.