Отсечката от магистрала "Струма" между Дупница и Благоевград, чието завършване трябва да приключи до 20 октомври, няма да има пряк излаз към Рилския манастир.

За да се придвижи човек към светата обител, когато идва от София, от магистралата той трябва да слезе от пътен възел “Бобошево” и да използва стария път, за да стигне до Кочериново и оттам да хване пътя за Рилския манастир. Когато идва от Гърция, трябва да мине през изхода за село Бараково и така да стигне до Кочериново. И в двата случая пътят се удължава с около 5 километра, пише в. "Труд".

От пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" поискаха писмено въпроси от Клуб Z, за да дадат отговор дали действително ще се налага това удължаване на пътя до туристическата атракция.

По подобен начин се оказа, че при магистрала "Марица" е забравена връзка с магистрала "Тракия", като идващите от Свиленград, трябва да пътуват десетина километра до пътен възел "Оризово" и там да обърнат, ако искат да стигнат до Стара Загора и Бургас. В последствие АПИ обяви поръчка за изграждане на нов пътен възел.