Всички партии, включително и ДПС, да започнат разследване и да установят как по време на няколко политически мандата с депутатската си заплата Делян Пеевски е успял да натрупа милиарди. Подобен призив отправи днес във Варна лидерът на ДСБ Радан Кънев. 

Както Клуб Z писа в четвъртък, Пеевски и майка му Ирена Кръстева придобиха 5% от акциите на "Булгартабак холдинг". Това става ясно от справка в Търговския регистър. И досега по косвени източници от пазара собствеността на мажоритарния дял в цигарената компания се свързваше с Пеевски, но това е първата му пряка връзка с дружеството.

По-рано стана известно, че Ирена Кръстева прехвърля на сина си "Нова българска медийна група". Преди това му купува и "Канал 3".

Това осветляване на бизнеса на "успелия млад мъж" предизвикаха и коментари, че Пеевски се готви да напусне парламента и политиката. 

Лидерът на ДСБ определи подобно поведение като "връх на политическата арогантност и наглост".

"Това означава "аз се нагуших достатъчно от политиката и излизам", коментира Кънев.

Той сравни образа на Пеевски в националната политика с Варна в местен план.

"Много лоши коалиционни политически практики са тръгнали именно от този град и в местната политика трябва да се започне от Варна, затова се борим в парламента и правителството", каза лидерът на ДСБ.

На днешната си пресконференция във Варна Кънев отново потвърди, че ДСБ ще подкрепи за кмет на град независимия кандидат Чавдар Трифонов.