Руското студио "Анимаккорд" пусна в Youtube последния 52-ри епизод на анимационния хитов сериал за деца "Маша и Мечока", съобщи Лента.ру. Засега създателите не планират да правят продължения. Пред "Известия" продуцентът на сериала Дмитрий Ловейко обясни, че вероятно няма да има достатъчно финансови ресурси за подобно начинание. 

"Въпреки високия рейтинг засега сме взели решение да няма нов сезон на сериала", обясни Ловейко.  Студиото се било съсредточило в момента върху други проекти.

През юли американското специализирано списание Animation Magazine включи "Маша и Мечока" в списъка на проектите, които могат да се превърнат в класики в бъдеще. Сериалът е изключително популярен в Русия, но също така и във Великобритания и Италия. Както и в България. През август проектът стартира и в САЩ чрез Netflix.

"Маша и Мечока" започва да излиза през 2009 г. Всяка серия продължава 6 минути. Създателят на анимацията Олег Кузавков замисля проекта още през 1996 г. Детският сериал е вдъхновен от народната приказка, но разказва взаимоотношенията на двамата герои с изключителен хумор и находчивост. В съвременния вариант Маша е свръхенергично момиченце, на което никога не липсват новаторски идеи и желание да забърква големи и по-големи каши. Мечокът е тип интелектуалец, който обича спокойствието, книгите, шаха, рисуването и поезията, но непрестанно е изложен на тормоза на Маша, който приема с търпение и любов.

Ето го и последния епизод от поредицата: