Треньорът на националния отбор по футбол Ивайло Петев направи кратък коментар преди той и играчите да заминат за Палермо, където утре ще играят с Италия.

"За толкова кратко време не бих казал, че сме забравили мача с Норвегия, но трябва да изиграем мача срещу Италия така, че този двубой да не ни повлие. Трябва да излезем и да търсим да се надиграваме, да търсим нашите шансове и каквото стане. Всичко е възможно, но имаме да коригираме доста неща в нашата игра. Това е основното нещо“, каза Петев.

Според него предстоящият мач ще е по-лесен от психологическа гледна точка.

"Надявам се и футболистите да се отърсят от този психически стрес, който мина и да играят на по-добро ниво. Имам моето обяснение и съм го казал и на тях. За Валери Божинов ще преценяваме следобед на тренировката. Вчера гледах мача на Италия. Ще видим утре по какъв начин ще излязат срещу нас, но като цяло от нас зависи ние как ще противодействаме“, каза още Петев.

Той допусна, че е възможно да направи промени в състава, но няма да са много.

"Рискът е прекалено голям. Повече главите трябва да ги слушат играчите, това е основното нещо. Всичко тръгва от там. Надявам се да си повярват. Нямаме какво да губим вече. Трябва да играем малко по-смело. Ако продължим по същия начин, нищо добро не ни чака", каза Петев.

Той коментира и мачът в Норвегия, загубен от нашите с 1:0 в четвъртък.

"Бяхме прекалено плахи. Залогът на мача беше много голям и сковаваше донакъде действията на нашите играчи, но това трябва да ни е пример, защото ще имаме и други такива мачове занапред“, смята Петев.