Лидерът на ДПС Лютви Местан реши да се пробва да влезе в стъпките на премиера Бойко Борисов що се отнася до публичния си образ. Напоследък Местан все по-често да реже ленти и дори започна да играе футбол. В костюм.

Лютви Местан в очакване на новия Бербатов

Днес в каолиновското село Браничево Местан присъства на официалното откриване на стадион за близо 2,5 млн. лв., изграден по Програмата за развитие на селските райони. Лентата на новия стадион прерязаха лидерът на ДПС и кметът на Каолиново Нида Ахмедов, съобщи Дарик радио.

В приветственото си слово Лютви Местан пожелал на стадиона в Браничево да се роди новият Бербатов. Той даде и първия символичен начален удар с топката на футболен мач между местния отбор "Космос" и отбор "Динамо" от Никола Козлево.

Лютви Местан преряза лентата на стадиона заедно с кмета на Каолиново Нида Ахмедов.

Местан не пропусна да коментира и актуалната политическа обстановка.

"Местните избори ще удостоверят една практическа променена политическа картина. Те ще покажат коя политическа сила с какъв кредит на доверие разполага. В този смисъл резултатът от местните избори ще бъде важен ориентир за амбициите и мераците на определени политически сили, които се опитват да играят ролята на ментори на общественото мнение", заяви Местан.

Той допълни, че политическата тежест на всяка партия се определя от доверието, което получава на избори.

"В този смисъл тезата ми, че има необходимост от промяна във властовата формула трябва да се чете в дълбочина. Това не означава намек или непременна амбиция ДПС да бъде част от тази властова формула", изтъкна Местан.

След като даде началото на мача Местан седна сред публиката
Стадионът в Браничево предлага условия, на които биха завидели много български стадиони. На него ще играе ФК "Космос"(Браничево).

В Браничево живеят - поне според ГРАО- около 1300 души.