Две деца - момче на 18 г. и момиче на 14 г., загинаха при поредната катастрофа, предизвикана от млад водач. 19-годишен е изгубил управлението на карания от него "Пежо 307" и е убил возещите се на задната седалка тийнейджъри на път ІІ-53, на км 130, преди разклона за с. Камен, посока Сливен – Ямбол. 

Водачът от Ямбол и возещото се на предната седалка 16-годишно момиче са само с леки наранявания, без опасност за живота.

Още през януари 2015 г. Клуб Z цитира годишната полицейска статистика за 2014 г., от която личеше, че т. нар. единични катастрофи - или "самокатастрофиране" на полицейски жаргон, вече вземат повече жертви от всички останали. През миналата година 247 души са се простили с живота си само по този начин - т.е.- без никаква външна причина. При всички останали възможни случаи - сблъсък между два и повече автомобила, между кола и мотоциклет, прегазване на пешеходец и мн. др. са загинали общо 208 души.

Тенденцията показва и друго - за 2014 г. при по-малко настъпили ПТП в селата (587) убитите 58 души процентно са значително повече от тези в градовете (192  убити, но при 4281 ПТП). От което може да се извади само извод, че там липсва както контрол, така и умения или съзнание у водачите.

Само през последните седмици:

На 2 септември 25-годишен водач уби двама връстници, удряйки се в спрял камион на пътя в Петрич.

На 21 август 21-годишен уби двама приятели на 22 и 32 г., след като сам се блъсна в дърво в ломското с. Сталийска махала.  

На 14 август загинаха 6-има българи (сред които и 15-годишно момиче), след като водачът не видя ТИР на Околовръстното шосе на Берлин и се удари в него.

Три дни преди това в Лесидрен Филип Аспарухов (28 г.) изгуби контрол при автогонка и уби момче и момиче по на 16 г.