Двама гранични полицаи са привлечени като обвиняеми по разследване за подкуп вчера. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Веско Арсов и Бисер Иванов, гранични полицаи от "Калотина" са получили 700 лв. от български гражданин, който е превозвал трима бежанци.

Подкупът е получен от полицаите, за да не извършат те действия по служба - проверка в граничната зона на превозното средство, с което са придвижвани бежанците, както и самите бежанци; проверка на вещите, които се превозват с автомобила; мерки за противодействие на правонарушенията в заповядания им за охрана участък на държавната граница. Двамата обвиняеми са пропуснали автомобила по посока на държавната граница на България в охраняваната от тях гранична зона и не са докладвали за тях. Всичко това се случва на 1 септември. 

Веско Арсов и Бисер Иванов са задържани от прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – София за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража". Разследването се води от Окръждна прокуратура - София.