Култовият (в пълния смисъл на тази дума) кинорежисьор Уди Алън попадна под свирепия огън на американската преса. Щатски журналисти се възмутиха шумно, че в неговия мюзикъл "Куршуми над Бродуей" (сценична адаптация на едноименния му филм от 1994 г.) няма нито един чернокож актьор. 

78-годишният Алън (евреин по произход, роден под името Алън Стюарт Кьонигсберг) веднага реагира, че изобщо не е избирал актьорите си по расов признак. Но Тhe New York Daily News, позовавайки се на свои източници, продължи да настоява, че ексцентричният режисьор лично е изисквал от помощниците си в кастинг екипа да не му водят афроамериканци на проби.

Според журналистите тази му молба изглежда доста странно, при положение, че в знаменития харлемски нощен локал Cotton Club, където се развива действието на мюзикъла, през 20-те години на миналия век мнозинството от посетителите са били именно чернокожи (най-вече гангстери).

Изданието напомня също, че отдавна Уди Алън е критикуван за това, че в неговите филми не играят хомосексуалисти и той никога не се занимава с проблемите на еднополовата любов. Отбелязан обаче е и фактът, че в друг бродуейски мюзикъл - "След полунощ", където също става въпрос за легендарния Cotton Club, напротив - почти всички роли се изпълняват от чернокожи и това никога не е предизвиквало недоволството на пресата.