Петимата протестиращи, арестувани тази сутрин след като замеряха депутатите пред Народното събрание преди началото на пленарния ден, са с обвинения за хулиганство и мярка за неотклонение - подписка, научи Клуб Z от свой източник.

Единайсет души се събраха тази сутрин пред парламента и замеряха с домати, яйца и лук народните представители, за да подкрепят Николай Колев – Босия, комуто е наложена 500 лв глоба за дребно хулиганство - хвърляне на домати, въпреки че е бил оправдаван през юни от Софийския районен съд с тезата, че това действие е форма на граждански протест. Организатор на подкрепата за Босия е Манол Глишев, който публикува и дълъг списък с причините за "Томатината", сред които основни са недоволство от работата на депутатите, "провалът на съдебната реформа", и приемането на новия Закон за НСО.

Петима души бяха арестувани, след като един от 11-те пазители на реда бе уцелен с яйце. Сред тях бяха Манол Глишев и Николай Колев - Босия. Часове по-късно вече имат обвинение по чл. 325 от НК, за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта. За това ги заплашва лишаване на свобода до 5 години.

Очаквайте подробности!