Кристиано Роналдо също има цена и тя е 1 милиард евро, обяви президентът на "Реал" (Мадрид) Флорентино Перес в интервю за радио "Кадена Копе". Толкова трябва да плати "Пари Сен Жермен" и всеки друг, който иска да откупи носителя на "Златната топка" за миналата година.

В отминаващото лято стана ясно, че Перес е отклонил рекордните 150 милиона от ПСЖ. Отново се говореше и за възможност голмайсторът да се завърне в "Манчестър Юнайтед".

"Ако "Пари Сен Жермен" иска Роналдо, всичко е много просто - на французите ще им се наложи да заплатят 1 милиард, шокира босът на най-успелия клуб в света. "Във футбола е трудно да се правят дългосрочни прогнози, но ние нямаме намерение да се разделяме с Кристиано през 2016 г., пък и занапред. Неговият договор изтича чак след три години."

Перес поясни, че през зимния трансферен прозорец "Реал" няма да прави нов опит да вземе Давид де Хеа от "Манчестър Юнайтед". Причината е, че контрактът на вратаря изтича през юни догодина и в Мадрид ще го получи без пари. Както е известно, сделката за Де Хеа пропадна в последния момент и президентът на "лос меренгес" отново използва случая да обвини англичаните за фиаското.