"Манчестър Юнайтед" подписа нов 4-годишен договор с вратаря Давид де Хеа, трансферът на когото в "Реал" (Мадрид) пропадна в последния момент преди затварянето на летния трансферен прозорец. От началото на сезона във Висшата лига испанският национал бе изваден от състава на "червените дяволи" и чакаше да премине на "Бернабеу".

Така развитието на ситуацията с един от най-добрите вратари в света е изненадваща, тъй като той би могъл да премине в който отбор си поиска без трансферна сума през лятото на следващата година. 

Де Хеа обаче е предпочел да се обвърже, тъй като Луис ван Гаал демонстрира непоколебимост да го държи извън игра, а това може да му коства титулярното място в тима на "Ла роха" за европейското във Франция догодина. Предполага се, че в контракта има освобождаваща клауза, която е по силите на "Реал" или на друг кандидат.

Заплатата на вратаря е силно завишена, но числа не се споменават. Любопитно е, "Юнайтед" ухажваше Де Хеа повече от година за подновяване на договора, като бе готов да го направи един от най-скъпоплатените футболисти на Острова. Той упорито отказваше, за да може да се завърне в Мадрид.

Утре "Манчестър Юнайтед" приема "Ливърпул" и се предполага, че Давид ще се завърне в титулярния състав на "червените дяволи".