Продължава да няма развръзка около третокласничката Александра Тодорова, дъщеря на противоречивия поморийски бизнесмен Веселин Тодоров – Германеца. Момиченцето изчезна след занималня в четвъртък вечер на път от ОУ „Иван Вазов“ в Бургас към кв. „Свобода“. След инцидента от детето е намерена само паднала гривничка. Цяла нощ в дома на доста имотното семейство е светело, виждала се е и полиция, пишат бургаски медии.

В петък сутринта спецгрупа тежко въоръжени части на МВР буквално изтърбуши хотел „Лагун“, който е на метри от школото. Операцията продължи 2 часа и половина.
„Бях в стаята си с момченцето ми, което се казва Александър, когато нахлуха и при нас. Силно стресирана съм. Питаха ме чие е детето и как се казва. Казах им, че се казва Алекс, а после ги чух да казват, че търсят момиче с име Алекс. Успокоиха ни и продължиха към следващите стаи." Това разказа пред сайта flagman.bg уплашена клиентка на хотел „Лагун“. Тя била в стая на втория етаж.

Хотелът е собственост на  Веселин Тошев, който според първоначалните слухове може да е притискан от кредитодателя си Германеца. За разпит е отведена съпругата му, но него го нямало.

След атаката на полицията, която е включвала и следово куче, хотелът е избушен и празен. Персоналът го няма, ключове от стаите се търкалят по земята, съобщи още flagman.


Според местни сайтове Веселин Тодоров се ползва с лоша репутация в Поморие. Той беше арестуван в края на юли 2010 г. за лихварство заедно с група хора, сред които и големия му син Методи. Освен космическите лихви, които начислявали, те отвличали жертвите и ги подлагали на нечовешки изтезания – трошене на зъби и дране с кука. На името му се водят две дружества - „Калиопа” и „Меривей”. Германеца разполага с множество коли и апартаменти.

"Нека да не слагаме квалификации за какво става дума. Наистина дете не се е прибрало вкъщи. Работи се по различни версии“, каза пред журналисти вътрешният министър Цветлин Йовчев.